<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk næringsliv ruster seg for ny vekst

Etter å ha vært ute i hardt vær under covid-19, ser norsk næringsliv ut til å ruste seg for ny vekst.

    Publisert 16. juni 2021 kl. 10.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    POSITIV: Lindorff-sjef Siv Hjellegjerde Martinsen ser positivt på fremtiden, men advarer likevel mot å friskmelde norsk næringsliv helt. Foto: Iván Kverme

    Inkassoselskapet Intrum, morsselskapet til norske Lindorff, har lansert sin årlige European Payment Report for 2021. Næringslivsledere i 11.000 bedrifter fra 29 europeiske land har delt sine fremtidsutsikter for tiden videre etter covid-19. 

    Funnene fra rapporten viser at mange av de europeiske bedriftene har blitt hardt rammet, og om lag halvparten av de spurte bedriftene mener at de er heldige som har overlevd pandemien. 

    Næringslivsledere forutsetter også økt usikkerhet i europeisk næringsliv i tiden fremover.

    Likevel er det stor optimisme forbundet med videre vekst og utvikling. Av de 400 norske respondentene er 48 prosent mer optimistiske for fremtidig vekst enn de har vært på mange år, og mange bedrifter melder om akselerert digitalisering og mer robust kreditthåndtering det siste året. En tredjedel melder også at både omsetning og likviditet ble påvirket i mindre grad enn først forventet ved pandemiens start.

    Administrerende direktør i Lindorff, Siv Hjellegjerde Martinsen, advarer likevel mot å friskmelde norsk næringsliv helt, ettersom myndighetenes kompensasjonsordninger har dempet støtet fra nedstengningene. 

    En stor del av usikkerheten fremover er knyttet til kunders betalingsevne, og Hjellegjerde Martinsen understreker viktigheten av samarbeid blant markedsaktørene for å sikre returen til en frisk økonomi.