<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hotellkongen Arthur Buchardt: – Vedum blir aldri statsminister

Dersom det umulige skjer, må Vedum legge fra seg sitt naturlige ego og personlighet – og det skal mye til, sier hotellkongen Arthur Buchardt.

  Publisert 22. juni 2021 kl. 20.45
  Oppdatert 26. juni 2021 klokken 14.40
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 561 ord
  KRITISK: – Det er like urealistisk som å foreslå fra venstresiden at vi skal gå over til venstretrafikk, sier Arthur Buchardt om at SV vil ha 70 prosent avgift på arv eller gave over 100 millioner kroner. Foto: NTB

  1. Hva er din erfaring med hjemmekontor, og bør vi ha mer av det i fremtiden?

  – Kontoret mitt er i baklomma, enten det er på kjøkkenbenken eller på reise. Det trives jeg svært godt med!

  2. En rødgrønn regjering vil trolig kreve moms på elbiler med pris over 600.000 kroner. Skal du foreta et siste elbilsprell? Kanskje en Porsche eller Jaguar?

  – Nei, jeg venter så lenge jeg kan med å kjøpe elbil. Forslaget er bare symbolsk valgflesk, og jeg mener elbilfordelene bør videreføres.

  3. Hvordan blir Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

  – Det får vi aldri svar på, fordi han aldri blir statsminister. Dersom det umulige skjer, må Vedum legge fra seg sitt naturlige ego og personlighet – og det skal mye til.

  4. SV vil ha 70 prosent avgift på arv eller gave over 100 millioner kroner. Er det et bra SV-trekk?

  – Nei, det avslører alt det urealistiske i SVs politikk, og jeg tror heller ikke det er taktisk bra. Det er like urealistisk som å foreslå fra venstresiden at vi skal gå over til venstretrafikk.

  5. Hvem har irritert eller gledet mest av Raymond Johansen (Ap) og Bent Høie (H) under coronakrisen, og hvorfor?

  – Ingen av de har irritert meg. Høie har vært saklig og grundig. Johansen prøvde å slå noen politiske mynter i starten, men det gikk heldigvis over. Etter det har han vært saklig, forsiktig og positiv.

  6. Det er knapt mulig å kjøre eller parkere for å handle i sentrum av hovedstaden. Er det nok sykler nå?

  – Nå sykler jeg selv mye, men det er overdrevet det med fjerning av kollektivfelt for å legge til rette for sykkel – i en by som kun passer for sykkel 70 dager i året. Hvis jeg hadde bestemt ville jeg pålagt alle syklister folkeskikk og sykkelskikk, samt merket asfalten på naturlig plass og der det ikke går utover biltrafikken.

  7. Folk bygger og snekrer som aldri før under pandemien. Har du snekret, malt eller bygget om selv?

  – Nei, og det har jeg heller ingen planer om.

  8. Går gardinen ned hvis det blir regjeringsskifte?

  – Det har vært en rødgrønn regjering tidligere og det gikk jo tross alt greit. Jeg håper på en mindretallsregjering med SP og AP. De vil styre fornuftig sammen, uten å være bundet opp av SV – og kan gå til begge sider av politikken for å sikre flertall.

  9. Har du vært treg med å investere i aksjer, eiendom eller annet under krisen?

  – Nei, jeg har holdt på som før. Alle investeringene vi driver med er langsiktige, og investeringsstrategien har ikke endret seg vekk fra det.

  10. Bør regjeringen utlyse nye olje- og gasskonsesjoner?

  – Ja, i samme grad som nå. Det må være opp til markedet og aktørene å vurdere risikoen. Jeg mener heller ikke de bør fjerne skattefordelene ved avskrivningene for leting etter olje, da det i realiteten ville satt en stopper for nye oljeprosjekter. Betydningen av norsk petroleumsnæring for økonomien, sysselsettingen og distriktene er underkommunisert. Senterpartiets beste medisin for å ta hele Norge i bruk er en videreføring av petroleumsindustrien. Og Ola Borten Moe er jo en viktig talsperson for akkurat det.

  MINI-CV

   
  • Navn: Arthur Buchardt.
  • Alder: 73 år.
  • Arbeid: Har i mange år arbeidet som forretningsmann, og eiendomsutvikler. Hotellprosjektene, som befinner seg i Norge, Sverige og Finland, eies gjennom AB Invest AS som er morselskapet i AB Invest konsernet.
  • Utdanning: Diplomøkonom ved Handelshøyskolen BI.