<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uber- utfordrer henter 500 millioner dollar før børsnotering

Det meldes fredag om at indisk Uber-utfordrer styrker de finansielle musklene. 

Publisert 9. juli 2021 kl. 15.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
SKAL BØRSNOTERES: Indiske Ola er klar for å ta opp kampen med Uber. Foto: ANGELO MERENDINO

Indiske Ola offentliggjør at private equity-fondene Temasek og Warburg Pincus investerer 500 millioner dollar i selskapet i forkant av den kommende børsnoteringen. Ola gir ikke noen detaljer rundt børsnoteringen, men vedlegger at de vil fortsette å ekspandere virksomheten utover større geografiske områder, skriver CNBC.

– Over de siste 12 månedene har vi gjort businessen mer robust, elastisk og effektiv. Vi har opplevd sterk vekst i kjølevannet av pandemien, samt et skifte der kundene våre beveger seg vekk fra offentlig transport, skriver administrerende direktør Bhavish Aggarwal i en kunngjøring.


Hardt rammet av pandemien

Ola måtte da corona-pandemien brøt ut permittere 35 prosent av sine ansatte, og mistet brått 95 prosent av kundene da folk ble tvunget til å isolere seg. 

Selskapet er nå i full fart på vei opp, og er en av flere indiske start-ups som skal børsnoteres. Matleveringsselskapet Zomato uttalte torsdag at de vil børsnoteres med en prising på 1,26 milliarder dollar.