<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

–Overhodet ikke fornuftig

Get Inspired-gründer Silje Landevåg tror store bedrifter vil seg nødt til å flytte utenlands dersom SVs arveavgiftsforslag blir vedtatt.

Publisert 13. juli 2021 kl. 17.21
Oppdatert 15. juli 2021 klokken 18.19
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 666 ord
GOD TIMING: – Jeg fikk oppgjør for nedsalget av Get Inspired under pandemien, så jeg har plassert en god del i aksjer i denne perioden, sier Silje Landevåg. Foto: Stian Engh-Halstvedt

1. Hva er din erfaring med hjemmekontor, og bør vi ha mer hjemmekontor i fremtiden?

– Personlig trives jeg på hjemmekontor innimellom, men det er nok fordi at jeg ellers har en jobb hvor jeg er mye på oppdrag og blant folk. Produktiviteten er høy når jeg får sitte konsentrert og jobbe. Jeg tror derimot vi skaper mer når vi møtes og at trivsel og arbeidsmiljøet er bedre. Avhengig av stilling, tror jeg et par hjemmekontordager innimellom er en god kombinasjon i fremtiden.

2. SV vil ha 70 prosent arveavgift på arv eller gave over 100 millioner kroner. Er det et bra SV-trekk?

– Nei, det er overhodet ikke fornuftig. Store bedrifter vil se seg nødt til å flytte utenlands for å kunne drive videre. Arvinger i familiebedrifter vil ikke har råd til å betale skatten. Flere kan bli nødt til å selge virksomheten, noe som kan gå ut over arbeidsplasser. Det kan også føre til mindre verdiskaping og skaleringsmuligheter for bedrifter i vekstfaser. I årevis finansierte overskuddet veksten til Get Inspired. Marginene er fra før små i oppstartsårene. Hver krone teller for å kunne skape arbeidsplasser og gjøre nødvendige investeringer for videre vekst.

3. Har du og dine fått coronavaksine, og vil du feriere utenlands i år?

– Jeg er nok i den gruppen som er sist i køen, så jeg har ennå ikke fått vaksine. Vi har ikke vært i ferieleiligheten vår i Marbella på to år, så jeg håper vi får til en tur i høstferien. Sommeren blir i Norge.

Mini-CV

Navn: Silje Landevåg

Alder: 36

Utdanning: Bachelor fra Handelshøyskolen BI

Stilling: Gründer av Get Inspired og investor

4. Torstein Tvenge selger jordbær for 200 kroner pr. kurv. Har du en jordbærgrense?

– Jeg elsker jordbær og kjøper flere kurver i uken, året rundt. Jeg synes de begynner å bli dyre når de passerer 59 kroner. Jeg tror 99 vil være min øvre jordbærgrense. Er det derimot noe helt spesielt med bærene, eller ikke mulig få tak i jordbær til en lavere pris, hadde betalingsvilligheten min økt.

5. Det er rekordpriser på hytter, hus og kunst. Hvor kommer alle pengene fra og hva tror du om prisene fremover?

– Mange har fått bedre økonomi under corona på grunn av lave renter og mindre forbruk. Kjæresten min jobber med eiendom og har god teft på markedet. Jeg deler hans tanker om at prisene vil stabilisere seg, ikke nødvendigvis gå ned. Det kan ta lengre tid å få solgt. Hyttemarkedet vil nok rammes hardest nå som landegrensene åpner og folk reiser utenlands.

6. Vininteressen bare øker og øker. Har du en å anbefale? Hva er din prisgrense?

– Vinene jeg oftest handler på polet er Baron De Ley Finca Monasterio til 289 kroner og Reverdy Sancerre 2020 til 234 kroner. Jeg er veldig glad i god vin, så jeg betaler gjerne ekstra for en god opplevelse.

7. Aldri før har det vært igangsatt så mange oppussingsprosjekter her i landet. Har du snekret, malt eller bygget om selv?

– Jeg har alltid prosjekter på gang, enten det er hjemme eller på hytta. Jeg er ikke så handy, så jeg har med god hjelp malt og skiftet ut all innredning i fire rom, laget TV-stue til jentene og malt stua. Neste prosjekt blir badet. Fornyelse fryder.

8. Hva står Oslo Børs og nordsjøoljen i når vi setter strek for 2021?

– Godt spørsmål. Det blir litt som å stikke fingeren i været, men jeg tror markedet skal korrigere noe ned før videre vekst. Samtidig vil oppmykning av pandemitiltak sannsynligvis føre til høyere etterspørsel. Jeg tror Oslo Børs ender på 1.170 og oljeprisen på 78 dollar.

9. Går gardinen ned hvis det blir regjeringsskifte?

– Hehe, nei, gardinen går aldri ned, men det vil føre med seg endringer. Jeg håper dagens regjering fortsetter.

10. Har du vært treg med å investere i aksjer, eiendom eller annet under pandemien? I så fall, hvorfor?

– Jeg fikk oppgjør for nedsalget av Get Inspired under pandemien, så jeg har plassert en god del i aksjer i denne perioden.