<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Orkla kjøper opp nederlandsk pizzakjempe

I dag gjennomførte Orkla oppkjøpet av den nederlandske pizzakjeden New York Pizza, som er en av de største pizzakjedene i landet.

  Publisert 4. aug. 2021 kl. 19.35
  Oppdatert 4. aug. 2021 klokken 19.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  SATSER PÅ PIZZA: Konsernsjef i Orkla Jaan Ivar Semlitsch, er fornøyd med oppkjøpet av den nederlandske pizzakjeden. Foto: Gorm Kallestad

   

  28. juni 2021 kunngjorde Orkla oppkjøpet av New York Pizza. I dag ble kjøpet gjennomført, og Orkla eier nå 75 prosent av aksjene i pizzakjeden, som er en av de største i Nederland.

  I fjor hadde New York Pizza en omsetning på rundt 555 millioner kroner, og transaksjonen verdsetter pizzakjeden til om lag 1,5 milliarder kroner.

  – Vi er begeistret over å få denne avtalen i havn. Oppkjøpet av New York Pizza er i tråd med Orklas strategiske ambisjon om å vokse i «Out of home»-kanalen som har høyere vekst enn tradisjonell dagligvare, sier Orklas konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

  De tidligere hovedeierne av New York Pizza vil eie de resterende aksjene i pizzakjeden.

  – Vi er glade for å få Orkla inn på eiersiden i New York Pizza. Orkla blir en viktig partner når vi nå skal vokse videre i Nederland og andre nærliggende markeder, sier adm. direktør Philippe Vorst i New York Pizza.