<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siv Jensen styrer mot børs

Selskapet som eier Synnøve Finden og Leiv Vidar vil på børs med Siv Jensen som styreleder. 

    Publisert 2. sep. 2021 kl. 10.49
    Oppdatert 2. sep. 2021 klokken 11.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord
    FERSK STYRELEDER: Når hun i høst er ferdig på Stortinget skal Siv Jensen styre Scandza mot børs.  Foto: Are Haram

    Investeringsselskapet Jordanes varsler at det vurderer å børsnotere sitt største porteføljeselskap, næringsmiddelselskapet Scandza. 

    Som et ledd i prosessen har selskapet opprettet et nytt styre, styreleder blir tidligere Frp-leder og finansminister Siv Jensen. Som uavhengige styremedlemmer er investorene Hilde Midthjell og Trond Riiber-Knudsen rekruttert. Stig Sunde vil representere dagens eiere i Jordanes. 

    – Jeg synes Scandza er et veldig spennende selskap med en eventyrlig utvikling fra 0 i omsetning i 2007 til en betydelig aktør i markedet med over 4 mrd. i omsetning i dag. Scandza har sterke merkevarer med produksjon flere steder rundt om i distrikts-Norge, sier Jensen i en uttalelse. 

    Overfor DN bekrefter hun at hun tiltrer som styreleder dagen etter hun er ferdig som stortingsrepresentant, altså 1. oktober.  Tidligere denne måneden ble det kjent at hun også har takket ja til å lede Redningsselskapets arbeid med å forebygge drukningsulykker de neste tre årene. 

    Konsernet som ble opprettet av Stig Sunde og Jan Bodd i 2007 omsetter i dag for om lag 4 milliarder kroner, og sitter på merkevarer som Synnøve Finden, Leiv Vidar, Finsbråten og Sørlandschips.