<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vestas topper bærekraftsrangering

Danskene gjør det skarpt i en canadisk bærekraftsrangering vindturbinprodusenten Vestas Wind Systems. 

  Publisert 20. jan. 2022 kl. 10.37
  Oppdatert 20. jan. 2022 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 199 ord
  TOPPER LISTEN: Vindturbinprodusenten Vestas har gjort et byks fra 21. til 1. plass på Corporate Knights' liste.  Foto: Vestas Wind Systems

  Den danske vindturbinprodusenten Vestas Wind Systems topper det canadiske finansmagasinet Corporate Knights liste over verdens 100 mest bærekraftige selskaper. 

  Listen er blitt jobbet frem gjennom analyse av 6.914 ulike selskaper med over 1 milliard dollar i omsetning. Selskapet vurderes utifra en rekke ulike kriterier, deriblant klimagassutslipp og likestilling, mens biologisk mangfold, som vindkraftindustrien ofte beskyldes for å ødelegge ikke er en del av vurderingen, ifølge metodologirapporten. 

  På fjorårets liste kom Vestas på en 21. plass. Også selskapet på andre plass i årets rangering, Chr Hansen Holding, er av dansk herkomst. På syvende plass på listen, ned fra andre plass i fjor, finner vi Danmarks andre vindgigant, Ørsted, totalt befinner seks danske selskaper seg på listen over de 100 mest bærekraftige selskapene. 

  Både Vestas, Ørsted og Novozymes, som kaprer 35. plassen, har hatt en tøff start på året, og har falt mer enn 10 prosent på København-børsen i år. I 10.30-tiden torsdag formiddag er vindselskapene opp henholdsvis 1,45 prosent, 0,90 prosent, ens Novozymes er ned 0,36 prosent. 

  Norge er representert på listen av to selskaper, Atea, som kommer på en 51. plass, og Storebrand, som har falt fra 14. plass i fjor til 55. plass i år.