<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny direktør i Oljefondet

Birgitte Bryne har fått jobben som teknologi- og driftsdirektør i Oljefondet.

  Publisert 4. mars 2022 kl. 14.33
  Oppdatert 4. mars 2022 klokken 14.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  HAR FÅTT NY JOBB: Birgitte Bryne er nå teknologi- og driftsdirektør i Oljefondet. Foto: Oljefondet

  Birgitte Bryne er ansatt som teknologi- og driftsdirektør i Norges Bank Investment Management. Hun starter i stillingen 1. april.

  Bryne kommer fra stillingen som driftsdirektør – en stilling hun har hatt siden 2020. Hun inntar den nye stillingen på bakgrunn av at det har blitt besluttet å slå sammen områdene Teknologi og Drift.

  – Jeg er veldig glad for at Birgitte Bryne inntar stillingen som teknologi- og driftsdirektør. I de siste årene har fondets fokus på teknologi blitt styrket. Som en IT-bedrift må vi være blant de ledende på teknologi og analyse av store mengder data, sier Oljefondets leder, Nicolai Tangen, i en melding.

  Birgitte Bryne begynte i Norges Bank Investment Management i 2015 som Global Head of Investment Administration. Hun har også hatt ulike stillinger i SEB Enskilda Securities, blant annet som derivatmegler, avdelingsleder og operativ leder for aksjer. Hun har en bachelorgrad fra Høyskolen i Oslo innen økonomi og ledelse.

  Teknologidirektør Åge Bakker vil tre ut av stillingen og innta en ny stilling som «Principal Data Developer» i Oljefondet.