<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Helge Lurås sier han er sparket som Resett-redaktør

– Jeg er avskjediget på dagen, skriver Resett-redaktør Helge Lurås i en tekstmelding til VG mandag.

Publisert 20. juni 2022 kl. 12.35
Oppdatert 20. juni 2022 klokken 12.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
SPARKEN: Tidligere Resett-redaktør Helge Lurås har fått sparken på dagen av styret i den alternative nettavisen. Her avbildet under Arendalsuka i 2019. Foto: NTB

Det er styret som har sagt ham opp, opplyser Lurås til VG. Lurås er for tiden sykmeldt fra stillingen som ansvarlig redaktør.

Avskjedigelsen skjer etter en lengre konflikt i den alternative nettavisen. Midt i denne konflikten møttes eierne i Resett til generalforsamling på Tjuvholmen i Oslo mandag.

På agendaen sto blant annet valg av nytt styre og en orientering om situasjonen i selskapet, ifølge en møteinnkallelse VG har fått tilgang til. Kort tid etter generalforsamlingen er det altså klart at Lurås er avskjediget på dagen.

Halvparten av redaksjonen i Resett har blitt sykmeldt, har sagt opp eller har fått sparken den siste tiden. De ulike frontene i avisen beskylder hverandre for blant annet trygdesvindel, trakassering, kuppforsøk og innblanding i redaksjonelle avgjørelser.

Maria Zähler fungerer for øyeblikket som konstituert ansvarlig redaktør for Resett.

(NTB)