<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SpaceX kan ikke lenger kan betale for satellitterminaler i Ukraina

Selskapet SpaceX, som eies av Elon Musk, krever at Pentagon tar over ansvaret for å betale for satellittmottakere som er blitt sendt til Ukraina, melder CNN.

  Publisert 14. okt. 2022 kl. 08.31
  Oppdatert 14. okt. 2022 klokken 08.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  SPACEX-SJEF: Elon Musk. Foto: NTB

  Siden i våres har Starlinks satellittmottakere sikret internettforbindelse til deler av Ukraina. De har vært svært viktige for Ukrainas forsvar ettersom de har gjort det mulig å fortsette kommunikasjonen under kampene til tross for at mobil- og nettforbindelser er blitt ødelagt i russiske angrep.

  Dokumenter som CNN har fått tilgang til, viser at Space X i forrige måned sendte et brev til USAs forsvarsdepartement Pentagon der det står at selskapet ikke lenger har muligheten til å finansiere Starlink-tjenesten.

  – Vi er ikke i posisjon til å donere flere terminaler til Ukraina eller finansiere de nåværende terminalene på ubestemt tid, skriver selskapet.

  Så langt har selskapet donert om lag 20.000 Starlink-enheter til Ukraina. I forrige uke oppga Musk i en Twitter-melding at operasjonen har kostet Space X 80 millioner dollar. Selskapet har anslått at prisen kommer til å nærme seg 400 millioner dollar de tolv neste månedene.

  Satellittnettet Starlink er et underenhet i Elon Musks selskap Space X, som har arrangert private reiser til verdensrommet.

  (NTB)