<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkursskred for disk, seng og bord

I varehandel, overnatting- og serveringsbransjen møter rekordmange konkursspøkelset.

    Publisert 6. des. 2022 kl. 12.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    KRAFTIG OPPGANG: Serveringsbransjen er blant de som har hatt sterkest vekst i antall konkurser i 2022. FOTO: Iván Kverme

    I overnattings- og serveringsbransjen har 338 bedrifter gått konkurs fra desember i fjor til  og med november i år. Det er en økning på 28,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, fremgår det i en pressemelding fra Experian.

    For varehandelen har det i samme periode vært 585 konkurser, tilsvarende en økning på 23,4 prosent. I bygg- og anleggsbransjen var det i samme periode vært en liten konkursoppgang på 2,6 prosent.

    ANALYTIKER: Julie Berg. FOTO: Experian

    – Når november sammenlignes med november, har det vært en konkursoppgang på 153 prosent i overnattings- og serveringsbransjen, sier Julie Berg, analytiker i Experian.

    Oslo rammes hardest

    Oslo er fylket med størst økning i antall konkurser på 82 prosent, når årets november sammenlignes med fjorårets.

    – Ser vi på alle landets aktive aksjeselskap i november, var det per 1.000 aksjeselskap 0,73 som gikk konkurs. Oslo var fylket med høyest andel med 0,96 konkurser per 1000 aktive selskaper, etterfulgt av Vestfold og Telemark med 0.91 konkurser, sier Berg.

    Laveste andel konkurser de siste 12 månedene var i Troms og Finnmark.