<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frankrike bøtelegger Amazon

Franske myndigheter gir netthandelsgigant Amazon en bot på 3,3 millioner euro for treg oppdatering av kontrakter med tredjeparter som annonserer på plattformen.

    Publisert 7. des. 2022 kl. 14.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 119 ord
    BØTELEGGES: Franske myndigheter bøtelegger Amazon for det de mener er urettferdige vilkår i kontrakter med tredjeparter som annonserer på plattformen. Foto: AP

    I en uttalelse sier den franske markeds- og forbrukermyndigheten (DGCCRF) at den i desember 2021 beordret Amazon til å rette opp i en «betydelig ubalanse i kontraktsbetingelser» som kommer selskapet til gode.

    Amazons frist løp ut 22. mars, og selskapet bøtelegges 90.000 euro per dag etter det. Totalsummen på 3,3 millioner euro tilsvarer like under 35 millioner kroner.

    Det amerikanske selskapet er allerede ilagt bot på 4 millioner euro av en domstol i Paris i 2019 for det DGCCRF mener er urettferdige vilkår i kontraktene med tredjepartene.

    Nye uregelmessigheter er avdekket i en ny granskning etter det, legger DGCCRF til.

    En Amazon-talsmann sier at selskapet stadig er uenige med DGCCRFs konklusjoner, avgjørelser og den relevante straffen, og bestrider hver av dem i retten.

    (NTB)