<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kongehuset også rammet av økende strømpriser – brukte 3,7 mill. mer

Kongehuset hadde i 2021 en økning på 111 prosent i strømutgifter sammenlignet med året før. Det tilsvarer 3,7 millioner kroner.

Publisert 25. april 2022 kl. 15.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 107 ord
STRØMSJOKK: Kong Harald må også betale for stigende strømpriser. NTB

Totalt hadde den ordinære driften av Kongehuset et regnskapsmessig driftsunderskudd på 4,7 millioner kroner i fjor. I tillegg kommer et planlagt regnskapsmessig driftsunderskudd på 129 millioner kroner for et pågående sikkerhetsprosjekt ved Hoffet.

I en pressemelding om årsrapporten for 2021 skriver Hoffet at også dette året ble preget av koronapandemien. Likevel har det vært høyt aktivitetsnivå: Åtte fylker er besøkt fysisk og tre digitalt, og 31 kommuner er besøkt fysisk, samt 13 digitalt.

Det har vært 50 statsråd på Slottet, og andre lands ambassadører har vært mottatt i høytidelig audiens 27 ganger. I november tok kongeparet imot Nederlands kongepar på statsbesøk, og kronprinsen var på offisielt besøk til USA.

NTB