<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gasseksplosjon på Heimdal-feltet

To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet torsdag kveld, melder VG. Det har vært eksplosjon i en flyttbar gassflaske.

Publisert 29. nov. 2019 kl. 07.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
GASSEKSPLOSJON: På Heimdal-feltet torsdag. To personer ble skadd. Foto: Øyvind Hagen/Equinor

De to skadde er fraktet med helikopter til henholdsvis Stavanger Universitetssykehus og Haukeland universitetssjukehus. Det sier pressetalsmann Morten Eek i Equinor til VG.

– Jeg kan ikke si noe om tilstanden. Det vi har gjort er å sikre at de får den oppfølgingen de trenger. Pårørende er varslet og ivaretatt, sier han.

Eek sier de ble varslet om ulykken like etter klokken 18. Han sier at to ble skadd i forbindelse med at en flyttbar gassflaske eksploderte. Eksplosjonen førte ikke til ytterligere materielle skader.

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt sier til NTB at de ble varslet klokken 19.10. Hun sier politiet har sendt taktiske og tekniske etterforskere til stedet. Hun er ikke kjent med om politiet har dratt til feltet eller om de er på vei.

Til VG sier Bjørnsen at Arbeidstilsynet er varslet.

Redningsleder ved Hovedredningssentralen Siv Namork sier til avisen at de har bistått med redningshelikopter til å hente ut én skadd person.

Heimdal er et gassfelt vest for Sveio i Hordaland i den nordlige delen av Nordsjøen, nord for Johan Sverdrup og sør for Oseberg, nær grensen mot britisk sokkel.

(©NTB)