<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå produseres det olje på Valhall Flanke Vest

Publisert 17. des. 2019
Oppdatert 17. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
HØYE FORVENTNINGER: Aker BP, med sjef Karl Johnny Hersvik i spissen, ser enormt potensial i Valhall-området. Foto: Eivind Yggeseth

Mandag ettermiddag ble det produsert olje fra Valhall Flanke Vest i Nordsjøen for første gang, opplyser operatør Aker BP og partner Pandion Energy i en børsmelding.

Ifølge direktør for drift og feltutvikling i Aker BP, Kjetel Digre, er feltet planlagt å bidra med nærmere 80 millioner fat oljeekvivalenter til Valhalls produksjon.

«Giganten Valhall har produsert over en milliard fat oljeekvivalenter siden åpning av feltet i 1982. Ambisjonen er å produsere nye en milliard fat i løpet av de neste 40 årene», heter det i meldingen.

Partnerskapet har investert 5,5 milliarder kroner i Valhall Flanke Vest, og balanseprisen for utbyggingen er ifølge meldingen på 28,5 dollar pr. fat. 

Ni brønner er planlagt boret, men muligheten for enda flere blir vurdert.

– Aker BP ser et enormt potensial i Valhall-området. Vi er i gang med å fjerne gamle plattformer fra feltsenteret, vi investerer i nye brønner, plugger gamle brønner og er søkende etter nye forretningsmuligheter i området. Med Valhall Flanke Vest i produksjon er vi et viktig steg videre på veien mot å nå ambisjonen om nye en milliard fat fra Valhall, sier Digre i en kommentar.