<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Oljeprisen presses av lavere etterspørsel

Amerikansk produksjon faller, men oljelagrene fylles opp.

Publisert 25. mars 2020 kl. 19.57
Oppdatert 25. mars 2020 klokken 20.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
STIGER: Oljeprisen stiger onsdag kveld. Foto: Dreamstime

Oljeprisen øker onsdag kveld.

Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 1,36 prosent til 27,52 dollar fatet mens WTI-oljen for øyeblikket er opp 2,71 prosent til 24,66 dollar fatet.

Fallende etterspørsel

Virusutbruddet har lagt en demper på oljeetterspørselen over hele verden. Særlig bensin og flydrivstoff har vært hardt rammet ettersom flere myndigheter stenger landegrensene for å bekjempe videre spredning av pandemien.

En kan særlig se på oljeproduksjonen i USA som indikator på den fallende etterspørselen. Den amerikanske oljeproduksjonen falt denne uken med 859,000 fat til 8,8 millioner fat per dag. Ifølge USAs energidepartement falt etterspørselen med 2,1 millioner fat per dag på verdensbasis.

I tillegg gjøres det store investeringskutt i den amerikanske energisektoren ettersom utsiktene ser veldig pessimistiske ut, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Oljelagrene fylles

Mens oljeetterspørselen faller, fylles oljelagrene opp. 

Disse steg med 1,6 millioner fat denne uken og forventes å stige i tiden fremover ettersom oljeprodusentene vil trolig øke produksjonen på sikt. Det amerikanske energidepartementet har også kunngjort at USA vil fylle sine egne oljelagre til randen for å «støtte egen oljebransje».

Oljeprisen har totalt falt 45 prosent denne måneden etter at OPEC-landene med Saudi Arabia i spissen mislyktes å inngå en avtale med Russland vedrørende et oljeproduksjonskutt.