<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen rykker opp

Oljeprisen stiger i takt med håp om bedre økonomiske utsikter.

Publisert 15. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
Article lead
lead
POSITIV TREND: Oljeprisen begynner å hente seg inn igjen. Det skal imidlertid mye til at den vil fortsette å stige, mener oljeanalytikerne. Foto: NTB Scanpix
POSITIV TREND: Oljeprisen begynner å hente seg inn igjen. Det skal imidlertid mye til at den vil fortsette å stige, mener oljeanalytikerne. Foto: NTB Scanpix

Oljeprisen stiger tredje uken på rad ettersom det er tegn til økt etterspørsel, skriver CNBC. Prisen på amerikansk råolje stiger mest.

Ved 21-tiden er Brent-oljen opp 4,24 prosent til 32,45 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 6,46 prosent til 29,34 dollar per fat.

Oljelagrene reduseres

«De fundamentale utsiktene i markedet er på bedringens vei» skriver amerikanske ING Research.

«Vi tror likevel at den potensielle oppsiden er begrenset på kort sikt ettersom vi fortsatt har et stort overskudd på tilbudssiden.  Markedet må bruke god tid på å fordøye oljelagrene først», skriver selskapet i rapporten.

Ifølge det amerikanske energidepartementet ble USAs oljelagre denne uken redusert for første gang på 15 uker. I tillegg forventes det at verdens oljelagre vil reduseres med 5,5 millioner fat om dagen det neste halvåret.

OPEC vil forlenge produksjonskutt

Også på produksjonssiden ønskes det innskrenkinger. Oljekartellet OPEC + ønsker blant annet å forlenge tiden med de planlagte produksjonskuttene utover mai og juni, skriver den amerikanske nyhetskilden. 

I tillegg har verdens største oljeeksportør Saudi Aramco redusert salgsestimatene med så mye som 30 prosent for neste måned. Flere eksperter tror likevel at oljeprisen vil holde seg på 30-tallet i overskuelig fremtid.

«Det vil kreve mye at WTI-oljen overstiger dagens nivå på 30 dollar fatet uten at de økonomiske utsiktene i USA forbedres og mange av nedsiderisikoene letter» sier markedsanalytiker Edward Moya til CNBC.