<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardoppkjøp av oljeselskap bekreftet

Det første tegnet på liv for avtaler i oljeindustrien etter oljeprisen raste i mars. 

  Publisert 20. juli 2020 kl. 12.28
  Oppdatert 20. juli 2020 klokken 12.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  GIGANTOPPKJØP: Chevron har inngått avtale med Noble Energy. Foto: Anders Horntvedt

  Chevron har kjøpt opp Noble Energy for omtrent 5 milliarder dollar, det fremgår av en melding fra selskapet mandag. The Wall Street Journal formidlet tidligere mandag informasjon fra en kilde tett på saken som omhandlet oppkjøpet, hvilket nå har blitt bekreftet.

  Det heter i meldingen at kjøpet verdsetter Noble til 10,38 dollar pr. aksje, hvilket er omtrent 7,6 prosent mer enn sluttkursen fredag på 9,65 dollar. Tatt Nobles gjeld i betrakning er avtalen verdt omtrent 13 milliarder dollar.

  Avtalen vil bli sluttført i fjerde kvartal 2020.

  Første tegn på liv

  WSJ skriver at avtalen som nå har blitt bekreftet, vil det være det første tegnet på liv for avtaler i energisektoren etter oljeprisen raste i mars. 

  Det fremgår videre at mer enn 20 amerikanske oljeprodusenter har begjært seg selv konkurs dette året, og det er ventet at denne utviklingen vil fortsette dersom oljeprisen fortsetter å holde seg rundt det nåværende nivået.