<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen kryper opp

Forbruket tar seg sakte opp igjen, men er fortsatt langt unna nivået før pandemien.

  Publisert 20. juli 2020 kl. 19.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 170 ord
  KRAFTIG NEDGANG: I Japan var oljeforbruket nesten 15 prosent lavere i juni i år enn i fjor. Foto: NTB Scanpix

  Oljeprisen kryper sakte opp igjen etter å ha vært nede store deler av mandagen grunnet økt smittespredning.

  Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 0,39 prosent til 43,31 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 0,47 prosent til 40,78 dollar per fat.

  Over 14,5 millioner mennesker er blitt smittet, og mer enn 604.000 har dødd av det beryktede coronaviruset på verdensbasis. Dette har vært med å skape stor usikkerhet rundt oljeetterspørselen, skriver CNBC.

  Til tross for at store deler av oljeetterspørselen har hentet seg inn igjen etter en 30 prosent nedgang i april, er forbruket fremdeles ikke på nivået før pandemien, skriver nyhetsbyrået.

  I blant annet Japan var nedgangen i juni 14,7 prosent sammenlignet med samme måned året før. Reduksjonen var imidlertid ikke like stor som i mai, som hadde 25 prosent nedgang i oljeforbruket fra samme måned året før. 

  Dette er tydelige tegn til at aktiviteten har begynt å ta seg opp igjen etter at den strenge nedstengingen i de fleste store oljenasjoner nå er opphevet.