<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Byttehandel på norsk sokkel: – Ser stort potensial

Oljegigant gir slipp på sine 20 prosent i PL 938 Calypso.

Publisert 18:56 1. okt. 2020
Oppdatert 18:58 1. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
BYTTEHANDLER: Adm. direktør Jan Christian Ellefsen i Pandion Energy (t.v.) er på farten. Her er han sammen med olje- og energiminister Tina Bru og Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Foto: Pandion Energy

Pandion Energy har inngått avtale med ConocoPhillips Skandinavia (ConocoPhillips) om å bytte en 10 prosent andel i PL 1047 i Nordsjøen mot sistnevntes 20 prosent andel i PL 938 Calypso, går det frem av en børsmelding. 

PL 938 ligger på Haltenbanken i Norskehavet i blokk 6407/8, rett nord for Bauge og Hyme-feltene. Lisensen er operert av Neptune Energy Norge (60 prosent), med ConocoPhillips (20 prosent før bytte) og Vår Energy AS (20 prosent) som partnere. 

Denne fordelingen vil endre seg ytterligere, ettersom Okea 25. september annonserte kjøp av halvparten av Neptune-andelen.

Lisensen planlegger boring av en letebrønn i 2021 eller 2022. 

– Ser stort potensial

PL 1047 er operert av Aker BP (40 prosent) med Concedo (20 prosent), ConocoPhillips (20 prosent før bytte) og Pandion Energy (20 prosent før bytte) som partnere. 

Lisensen ligger like ved Martin Linge-feltet i Nordsjøen. 

– Med dette investerer vi i vår fjerde letebrønn i Norskehavet, en petroleumsrik del av norsk sokkel hvor vi ser et stort gjenværende ressurspotensial, sier Pandion-sjef Jan Christian Ellefsen i en kommentar. 

Transaksjonen er betinget av myndighetsgodkjennelse.