<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen faller kraftig – frykter overproduksjon

National Oil Corporation i Libya skaper frykt for overproduksjon.

  Publisert 26. okt. 2020 kl. 19.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 206 ord
  KRAFTIG FALL: Oljeprisen mandag etter NOC, her ved styreleder Mustafa Sanalla, skaper bekymringer for overproduksjon. Foto: JOE KLAMAR

  Oljeprisen faller markant mandag, som følge av en stadig sterkere smitteoppblomstring, i tillegg til at gjenåpning av plattformer i Libya skaper frykt for overproduksjon. 

  Brent-oljen omsettes i skrivende stund for 40,42 dollar fatet, ned 2,98 prosent. WTI-oljen er ned 3,31 prosent, og handles for 38,53 dollar pr. fat. 

  I Frankrike ble det rapportert om over 50.000 nye smittede på søndag, hvilket er rekordhøyt for landet. Italia og Spania har innført nye restriksjoner for å prøve å håndtere smitteutviklingen. Financial Times formidler i tillegg at det de siste syv dagene har blitt rapportert om et rekordhøyt antall nye smittede i Storbritannia. 

  «Det er en dyster mandag i oljemarkedet», sa Bjørnar Tonhaugen, leder for oljemarkeder i Rystad Energy. Det skriver Reuters.

  Nyhetsbyrået formidler videre at Libyas National Oil Corporation (NOC) mandag gjorde det klart at de resterende oljeplattformene, som har vært stengt i 8 måneder, nå kan gjenåpne produksjon. Dette etter at NOC på fredag hevdet at produksjonen i Libya ville nå 1 million fat pr. dag i løpet av de kommende ukene. Anslaget er høyere enn det mange analytikere hadde forventet, og kan gjøre det vanskelig for OPEC+ å stabilisere et allerede presset oljemarked. 

  «Det siste markedet trenger nå er økt tilbud», hevdet Warren Patterson, leder for råvarestrategi i ING, ifølge Reuters.