<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker BP øyner dobling på kjempefelt

Pluggekampanje ble fullført seks år før og fem milliarder billigere enn skjema. Nå skal det bli fart på produksjonen. 

Publisert 19. apr. 2021
Oppdatert 19. apr. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
HANDLEKRAFTIG: Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik. Foto: NTB

 

Aker BP har ferdigstilt pluggingen av brønner på Valhall feltsenter seks år tidligere og over fem milliarder kroner billigere enn opprinnelig planlagt, går det frem av en pressemelding.

Selskapet estimerte opprinnelig at pluggekampanjen ville gå over ti år, og koste 15,5 milliarder kroner, men klarte å ferdigstille i løpet av fire år til en kostnad på 10,1 milliarder kroner.

– Det er fortsatt store ressurser igjen i Valhall-området, og vi ser for oss å produsere fra feltet fram mot 2050. Ved hjelp av nye brønner, flankeutbygginger og ny teknologi skal vi maksimere verdiskapningen fra området, sier Valhall-direktør Ole Johan Molvig i en kommentar.

Øyner dobling

Siden «first oil» i 1982 har én milliard fat oljeekvivalenter blitt produsert fra området, men Aker BPs ambisjon som operatør er å produsere i alt to milliarder fat sammen med partner Pandion.

Ifølge meldingen er i alt 30 gamle brønner fra den originale boreplattformen plugget gjennom tre kampanjer siden 2014.

Riggen Maersk Reacher sto for den første pluggekampanjen i 2014-16, mens Maersk Invincible har gjennomført de to siste kampanjene i 2017-18 og i 2020-21.