<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Mohns oljesatsning halverte tapene

Oljemyggen M Vest Energy tjente penger og mer enn halverte det negative resultatet før skatt i første kvartal. 

Publisert 28. mai 2021 kl. 07.56
Oppdatert 28. mai 2021 klokken 07.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord
SATSER PÅ OLJE OG GASS: Trond Mohn er en sentral aksjonær i M Vest Energy, som har store ambisjoner på norsk sokkel. Foto: Iván Kverme

M Vest Energy, med investor Trond Mohn på eiersiden, leverte driftsinntekter på 15,4 millioner kroner i første kvartal, mot null i inntekter i samme periode i fjor. Det negative driftsresultatet på 21,1 millioner i første kvartal 2020 minsket betraktelig til minus 5,8 millioner i årets første kvartal. 

Resultatet før skatt forbedret seg også kraftig og tapene ble mer enn halvert, til minus 11,4 millioner, mot fjorårets underskudd på 23,2 millioner kroner. 

Selskapet eier i dag fem letelisenser på norsk sokkel. To av disse vurderes for utvikling og drift, mens tre blir vurdert for letepotensial. I tillegg eier M Vest Energy fem prosent av Polarled-rørledningen som transporterer gass fra Aasta Hansteen og omegn til Nyhamna gassbehandlingsanlegg.

Eierskapet i Polarled er estimert til å dekke selskapets driftskostnader.

I januar ble selskapet tildelt to lisenser da Olje- og energidepartementet delte ut 61 lisensandeler til selskaper i den årlige konsesjonsrunden «Tildeling i forhåndsdefinerte områder 2020», forkortet til TFO 2020.

– Vi søkte på to lisenser og fikk andeler i begge, sa adm. direktør Jonny Hesthammer i M Vest Energy til Finansavisen.

Les hele kvartalsrapporten her

M Vest Energy

(Mill. kr)1. kv./211. kv./20
Driftsinntekter15,40
Driftsresultat-5,8-21,1
Resultat før skatt-11,4-23,2
Resultat etter skatt-7,0-2,7

M Vest Energy

  • M Vest Energy ble etablert i 2015. 
  • I mars 2016 kjøpte ledelsen i selskapet sammen med investorene Trond Mohn og Lars Moldestad innholdet i Atlantic Petroleum Norge.
  • I desember 2016 ble M Vest Energy kvalifisert av Olje- og Energidepartementet som rettighetshaver på norsk sokkel. 

  • På sikt er selskapets mål å være et fullverdig energiselskap som har inntekter fra produksjon, som kanaliseres inn mot videre leting og utvikling.