<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Beskjeden OPEC må elske å høre

Skiferoljeproduksjonen i USA vokser sakte. Det får OPEC+ til å klappe i hendene, tror Oanda-analytiker Edward Moya.

  Publisert 18. juni 2021 kl. 18.55
  Oppdatert 18. juni 2021 klokken 18.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  SØT MUSIKK: Saudi-Arabia og OPEC+ setter pris på disiplinerte, amerikanske skiferoljeprodusenter. Foto: Bloomberg

  OPECs økonomiske og tekniske tenketank, Economic Commission Board, har vært samlet denne uken for å vurdere situasjonen for det globale oljemarkedet og verdensøkonomien.

  I etterkant av samlingen har OPEC-kilder opplyst til Reuters at skiferoljeprodusenter i USA ikke ventes å øke sin produksjon betydelig fremover, selv om oljeprisene har tatt seg over 70 dollar fatet.

  Amerikanernes fokus vil etter sigende fortsatt være på disiplin i investeringsaktivitetene og økte utbytteutbetalinger til aksjonærene.

  – OPEC+ må elske det

  «OPEC+ må elske å høre at USA-produksjonen vokser i sneglefart. Kampen om markedsandeler vil helt klart bli vunnet av OPEC+, og dette bør tillate dem å fortsette med sine gradvise lettelser av produksjonskutt», skriver senioranalytiker Edward Moya i Oanda i en oppdatering fredag.

  «Oljemarkedet trenger ikke å bekymre seg for overskuddstilbud med det første, og det gir støtte til oljeprisene til tross for et bredt nedsalg innen råvarer», fortsetter han.

  Frontkontrakten for Brent-olje står tidlig fredag kveld i 73,46 dollar fatet, etter en oppgang på 0,5 prosent i fredagens handel.