<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNO holder på utbyttepolitikken

Etter at DNO droppet utbytte i fjor på grunn av corona, ligger det an til å at oljeselskapet åpner lommeboken i år. 

  Publisert 15. sep. 2021 kl. 13.02
  Oppdatert 15. sep. 2021 klokken 14.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 202 ord
  BETALER UT: Finansdirektør Haakon Sandborg og DNO. Foto: Eivind Yggeseth

   

  – Hvis styret beslutter utbetaling av utbytte, blir det en halvpart ved slutten av året og en halvpart i første halvår neste år. Det nivået og programmet er det vi ser for oss kommende år, sier finansdirektør Haakon Sandborg til TDN Direkt på Pareto Securities' energikonferanse onsdag. 

  Tidligere i år fikk DNO har fullmakt fra generalforsamlingen til å betale ut utbytte på opptil 20 øre pr. aksje i år og 0,20 øre pr. aksje til neste år. Oljeselskapet betalte ikke ut utbytte i 2020 på grunn av pandemien.

  – Når det er sagt. Med forventningene vi har på produksjon og god oljepris er det en ting vi må vurdere når vi ser hva faktisk resultat blir, sier han videre. 

  Nylig utstedte DNO en ny femårig obligasjon med en årlig rente på 7,875 prosent. Sandborg innrømmer at selskapet fortsatt betaler en premie i gjeldsmarkedet på grunn av selskapets drift i det kurdiske markedet i Irak, skriver TDN Direkt. 

  – DNO som kreditt alene hadde vært priset mye lavere uten risikoen som Irak innebærer. Ratingbyråene ser på kredittratingen til Irak blant annet, som er på et ganske lavt nivå. Men sammenlignet med andre aktører i Kurdistan er renten ganske bra, sier han.