<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shell selger skiferolje for over 80 milliarder

ConocoPhillips blar opp 9,5 milliarder dollar for Permian-virksomhet.

Publisert 21. sep. 2021 kl. 07.48
Oppdatert 21. sep. 2021 klokken 07.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
UT AV PERMIAN: Shell og konsernsjef Ben van Beurden. Foto: NTB

Shell Enterprises LLC, et datterselskap av Royal Dutch Shell, har nådd frem til og signert en avtale for salg av deres Permian-virksomhet til ConocoPhillips for 9,5 milliarder dollar, går det frem av melding fra Shell mandag kveld. 

– Etter vurdering av flere strategi- og porteføljemuligheter for vår Permian-eiendel, fremsto denne transaksjonen med ConocoPhillips som veldig overbevisende verdiskapning, sier sjefen for Shells oppstrømsvirksomhet, Wael Sawan, i en kommentar. 

Videre fremgår det at kontantprovenyet fra transaksjonen vil bli brukt til å finansiere et ekstra aksjonærdistribusjon på totalt 7 milliarder dollar, mens resterende del av provenyet vil ha til hensikt å styrke balansen. 

Dette vil komme i tillegg til den faste aksjonærdistribusjonen på 20-30 prosent av kontantstrømmen fra driften. Forventet gjennomføring av transaksjonen opplyses å være i fjerde kvartal 2021.