<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JP Morgan ser oljen i 150

JP Morgan tror oljeprisen vil passere 150 dollar fatet i løpet av de neste to årene. 

  Publisert 30. nov. 2021 kl. 12.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  BLIR DYRERE: JP Morgan venter at oljeprisen vil stige kraftig fremover.  Foto: Dreamstime

  Analytikere hos JP Morgan mener oljeprisen vil riste av seg det enestående fallet fra Black Friday, da oljeprisen stupte ned nesten 10 dollar – fra 82,24 til 72,86 dollar pr. fat. Analytikerne mener at så lenge OPEC+ sitter i førersetet forventer de at oljeprisen vil teste 125 dollar pr. fat i løpet av neste år, og overskride 150 dollar pr. fat i 2023. 

  «Opec+ har gått tilbake til en posisjon med positiv innflytelse, som den vil forsvare ved å holde varelagrene lave, markedet i balanse og iverksette tiltak for å støtte optimalt reservoar-ledelse gjennom tempofylt volumvekst,» skriver meglerhuset i et notat mandag.

  Helsvart fredag

  WTI-oljen, den amerikanske referanseindeksen, stupte 13 prosent fredag, mens brent-oljen falt 11,41 prosent, i det som var den største fallet siden begynnelsen av pandemien. Frykt for nye nedstengninger og svakere økonomisk vekst globalt etter at omikron-varianten dukket opp på radaren, utløste en voldsom nedgang for både aksjer og råvarer. 

  Usikkerhet rundt den nye virusvarianten og det påfølgende fallet i oljeprisen, ga også OPEC+ en mulighet til å ta en pause fra tidsplanen de har satt for å øke produksjonen, uten at det fremstår som om det er på grunn av USAs valg om å åpne oljereservene sine. 

  JP Morgan-analytikerne tror Opec+ vil dempe tempoet i produksjonsøkningen tidlig neste år, og neppe øke tilbudet med mindre oljeprisen er godt forankret.