<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør oppkjøp på norsk sokkel

Pandion Energy produserer over 5.000 fat oljeekvivalenter daglig, men er sultne på mer.

Publisert 9. mars 2022
Oppdatert 9. mars 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
EKSPANDERER: Pandion Energy, ledet av Jan Christian Ellefsen.  Foto: Marte Garmann

Pandion Energy har signert en avtale med One-Dyas Holdings om å kjøpe One-Dyas Norge AS. Transaksjonen inkluderer 10 prosent andel i Nova-feltet, samt 11 letelisenser, går det frem av en melding onsdag.

Nova-feltet forventes å starte opp produksjon i siste halvdel av 2022.

– Denne transaksjonen representerer en ny, viktig milepæl i Pandions historie og sikrer grunnlaget for videre vekst. Vår portefølje er styrket, og med Nova i drift vil vår daglige produksjon mer enn dobles, sier Pandion Energy-sjef Jan Christian Ellefsen i en kommentar.

Pandion Energy har i dag en daglig produksjon på over 5.000 fat oljeekvivalenter gjennom en 10 prosent andel i Valhall- og Hod-feltene, som forventes å øke ytterligere når den nye Hod B-plattformen settes i drift i løpet av 2022.

– Søker fortsatt aktivt

Ellefsen påpeker videre at Pandion Energy over lengre tid har planlagt ytterligere ekspansjon på norsk sokkel.

– M&A-aktiviteten på norsk sokkel lå på et lavt nivå første halvdel av 2021, men flere muligheter begynte å dukke opp etterhvert som vi nærmet oss 2022. Vi søker fortsatt aktivt og evaluerer ytterligere muligheter for å utvide porteføljen videre, sier han.

Transaksjonen er betinget ordinære vilkår for gjennomføring, deriblant godkjenning fra Olje- og energidepartementet.

(TDN Direkt)