<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør oppkjøp på norsk sokkel

Pandion Energy produserer over 5.000 fat oljeekvivalenter daglig, men er sultne på mer.

    Publisert 9. mars 2022 kl. 08.46
    Oppdatert 9. mars 2022 klokken 08.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord
    EKSPANDERER: Pandion Energy, ledet av Jan Christian Ellefsen.  Foto: Marte Garmann

    Pandion Energy har signert en avtale med One-Dyas Holdings om å kjøpe One-Dyas Norge AS. Transaksjonen inkluderer 10 prosent andel i Nova-feltet, samt 11 letelisenser, går det frem av en melding onsdag.

    Nova-feltet forventes å starte opp produksjon i siste halvdel av 2022.

    – Denne transaksjonen representerer en ny, viktig milepæl i Pandions historie og sikrer grunnlaget for videre vekst. Vår portefølje er styrket, og med Nova i drift vil vår daglige produksjon mer enn dobles, sier Pandion Energy-sjef Jan Christian Ellefsen i en kommentar.

    Pandion Energy har i dag en daglig produksjon på over 5.000 fat oljeekvivalenter gjennom en 10 prosent andel i Valhall- og Hod-feltene, som forventes å øke ytterligere når den nye Hod B-plattformen settes i drift i løpet av 2022.

    – Søker fortsatt aktivt

    Ellefsen påpeker videre at Pandion Energy over lengre tid har planlagt ytterligere ekspansjon på norsk sokkel.

    – M&A-aktiviteten på norsk sokkel lå på et lavt nivå første halvdel av 2021, men flere muligheter begynte å dukke opp etterhvert som vi nærmet oss 2022. Vi søker fortsatt aktivt og evaluerer ytterligere muligheter for å utvide porteføljen videre, sier han.

    Transaksjonen er betinget ordinære vilkår for gjennomføring, deriblant godkjenning fra Olje- og energidepartementet.

    (TDN Direkt)