<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Marginalt svakere fra DNO

DNO leverte svakere produksjon i første kvartal i år sammenlignet med fjoråret, men selskapet håver inn penger fra oljeleveranser i Kurdistan.

  Publisert 19. apr. 2022 kl. 07.27
  Oppdatert 19. apr. 2022 klokken 14.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 176 ord
  SVAKERE PRODUKSJON: DNO og adm. direktør Bjørn Dale. Foto: Iván Kverme

   

  DNO produserte mindre olje i først kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Totalt produserte selskapet 106.465 fat oljeekvivalenter om dagen i Kurdistan i Irak i første kvartal i år, mot 107.472 fat pr. dag i samme periode i fjor. I Nordsjøen produserte DNO 12.700 fat om dagen.

  Oljeselskapet mottok 207 millioner dollar i betalinger i kvartalet fra de regionale selvstyremyndighetene i Kurdistan (KRG), hvorav 161 millioner dollar var for oljeleveranser fra Tawke-lisensen fra oktober, november og desember 2021.

  Håver inn

  Analytikerne i Pareto Securities skriver i en oppdatering at betalingene gjør dem trygge på at DNO vil høste god kontantstrøm i år. De mener at over 40 prosent av selskapsverdien vil genereres ved en oljepris over 110 dollar fatet.

  13,8 millioner dollar var override-betalinger tilsvarende 3 prosent av bruttoomsetning ved Tawke-lisensen for oktober og november. Videre inkluderte betalingene 32 millioner dollar fra utestående fordringer fra 2019 og 2020.

  DNO betalte videre skatt i Norge på 12,6 millioner dollar, etter at et skattemessig underskudd for 2021 endte lavere enn det beregnede grunnlaget for skatterefusjon mottatt i andre halvår 2021.