<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

JPMorgan ser oljen i 380 dollar fatet ved verste utfall

En reduksjon på 5 millioner fat fra Russland kan tar globale oljepriser til astronomiske nivå på 380 dollar fatet, skriver analytiker. 

Publisert 2. juli 2022 kl. 10.20
Oppdatert 2. juli 2022 klokken 10.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
TROR PÅ HØYERE OLJEPRIS: JPMorgan ser oljeprisen gå til 380 dollar fatet i deres dårligste scenario med russiske kutt.   Foto: Jeremy Bales/Bloomberg

Globale oljepriser kan nå astronomiske nivå på 380 dollar fatet dersom amerikanske og europeiske sanksjoner får Russland til å gjengjelde med en reduksjon i råoljeproduksjon, skriver analytiker hos JPMorgen Chase & Co.

G7 legger frem mekanismer og sanksjoner for å stanse krigstoget til Vladmir Putin i Ukraina. Likevel trekker analytikeren frem at Moskva sin sterke posisjon gjør at landet har mulighet til å redusere produksjonen av råolje med 5 millioner fat uten å gjøre signifikant skade på økonomien. 

«Det er sannsynlig at Russland kan gjengjelde sanksjonene med å redusere produksjonen. Dette er da et verktøy for å overføre smerte på vesten», skriver analytikeren.  

For store deler av resten av verden, vil en slik reduksjon kunne være katastrofal, skriver Bloomberg

Analytikeren skriver at en reduksjon på 3 millioner fat daglig kan drive Londons råoljepris opp til 190 dollar fatet. Reduksjonen på 5 millioner fat daglig kan bety et astronomisk pris på 380 dollar fatet.