<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler ras i gasseksporten

Om lag 13 prosent av gasseksporten til utlandet vil falle bort hvis det ikke blir enighet med Lederne før streiken trappes opp, ifølge Norsk olje og gass.

  Publisert 3. juli 2022 kl. 15.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 113 ord
  STREIK: Det kan bli streik på norsk sokkel. her er Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen med den nedlagte hotellriggen lengst til venstre. Foto: Scanpix

  Rundt 13 prosent av den totale gassproduksjonen på norsk sokkel blir stengt ned, opplyser organisasjonen. Det tilsvarer 292.000 fat oljeekvivalenter om dagen. Streiken fører også til tapt oljeproduksjon på 130.000 fat om dagen.

  – Norge er kjent som en pålitelig og stabil leverandør av naturgass til Europa i en tid med uro og usikkerhet. Konsekvensen av denne streiken er svært alvorlig, særlig for Storbritannia som får mye av gassen sin fra Aasta Hansteen, sier Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, til NTB.

  Partene kan fortsatt komme til enighet før streiken starter, men Lederne opplyser til NTB at de ikke har fått noe konkret på bordet fra arbeidsgiversiden ennå.