<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det blir mest sannsynlig oljestreik

Det blir mest sannsynlig oljestreik fra midnatt natt til tirsdag med mindre Lederne endrer på sitt standpunkt, ifølge bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

  Publisert 4. juli 2022 kl. 18.50
  Oppdatert 4. juli 2022 klokken 18.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  STREIK: Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass. Foto: Equinor

  – Det er ikke mer for oss å gjøre, og vi har ikke planlagt noen flere møter heller. Så med mindre Lederne endrer mening, så blir det nok streik, sier Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, til NTB.

  Bakgrunnen er at medlemmene i Lederne stemte nei til meklingsresultatet i en uravstemning torsdag forrige uke. Lederne har varslet at de fra tirsdag tar ut 74 medlemmer på Nordsjø-feltene Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst i streik. Alle de tre feltene vil måtte stenge ned.

  Dersom streiken blir en realitet, vil om lag 13 prosent av gasseksporten til utlandet falle bort, ifølge Norsk olje og gass.

  I en varslet opptrapping dagen etter tas 117 medlemmer på feltene Heidrun, Aasta Hansteen og Kristin ut i streik. Alle disse feltene vil også måtte stenge produksjonen, mens Tyrihans må stenge som følge av at Kristin stenger, ifølge bransjeorganisasjonen.

  Til E24 sa forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne mandag ettermiddag at han fortsatt er optimistisk.

  – Men da trenger vi arbeidsgiversiden på banen raskt, sier han.

  Lederne har operatøransatte medlemmer i følgende selskaper: Equinor, ConocoPhillips Norge, Neptune Energy Norge og OKEA.

  NTB