<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardær laster opp i oljerakett for 300 mill.

Edvard og Erik Bakkejord kjøper aksjer i Noreco for 300 millioner kroner. 

  Publisert 14. juli 2022 kl. 08.42
  Oppdatert 14. juli 2022 klokken 09.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 124 ord
  LASTER OPP: Erik Bakkejord er blant Norges 400 rikeste. Foto: Ivan Kverme

  NOR

  Familien Bakkejord har tjent seg søkkrike på IT-kolossen Intility. Far og sønn Bakkejord kontrollerer 70 prosent av selskapets aksjekapital gjennom Sober-konsernet som i 2020 fikk et resultat før skatt på 330 millioner, opp fra 140 millioner året før.

  Nå bruker de overskuddet til å laste opp i oljerakett Norwegian Energy Company (Noreco). Sober kjøpte i dag 750.000 aksjer i oljeselskapet. 

  Aksjene kostet dermed totalt 300 millioner kroner. 

  – Største rabatten vi har sett noensinne
  Forvalter Jack Ablin i Cresset Capital anbefaler Exxon Mobil og Chevron i oljesektoren og McDonalds og Coca-Cola i forbrukersektoren. Han trekker frem at Chevron handles med en P/E på 8 og 4 prosent utbytteavkastning. – Kvalitetsaksjer handles nå til den største rabatten vi noensinne har sett, sier han.

  Noreco presenterte tirsdag sitt sterkeste kvartal noensinne takket være stigende oljepris.

  Arctic Securities oppjusterte i går sitt kursmål på Noreco til 585 kroner, og gjentar kjøp. Det gir en oppside på ytterligere 50 prosent fra gårsdagens sluttkurs. Det er voldsomt tatt i betraktning at aksjen allerede er opp 160 prosent hittil i år. 

  Styreleder i Noreco, Riulf Rustad, har også nylig kjøpt aksjer i selskapet.