<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeselskap likviderer – deler ut DNO-aksjer

RAK Petroleum selger Mondoil-posten til DNO, og deler ut resten av selskapet til aksjonærene. – Frigjøring av verdier, sier styrelederen.

Publisert 22. aug. 2022
Oppdatert 22. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
LIKVIDERER: RAK Petroleum, der Bijan Mossavar-Rahmani er styreleder. DNO-sjef Bjørn Dale i forgrunnen. Foto: Iván Kverme

RAKP  

Det uavhengige styret i RAK Petroleum foreslår å overføre eierskapet i Mondoil Enterprises til DNO for 117,25 millioner dollar med oppgjør i DNO-aksjer. Deretter er planen å overføre alle DNO-aksjene, samt kontanter til aksjonærene, går det frem av en børsmelding mandag.

DNO vil utstede 78.943.763 aksjer til kurs 14,38 kroner. 

RAK Petroleum vil i etterkant avnotere seg fra Oslo Børs, og likvidere virksomheten.

Mondoil Enterprises eier indirekte en tredjedel av Foxtrot International, et privateid selskap som har gassproduksjon offshore Elfenbenskysten som sin viktigste eiendel.

– Vil frigjøre verdier

– RAK Petroleum-kursen har i årevis vært kraftig rabattert i forhold til virkelig verdi av våre underliggende eiendeler, inklusive DNO-aksjer, Mondoil Enterprises og kontanter. En viktig årsak har vært illikviditeten i markedet for våre aksjer, inklusive flertallet av våre trofaste aksjonærers beslutning om å forbli investert i selskapet gjennom ulike sykluser, sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar.

Ved å iverksette planen som tillater RAK-aksjonærer å eie DNO-aksjer direkte, venter selskapet å frigjøre mye av denne verdien. Mossavar-Rahmani mener det at selskapet tar DNO-aksjer som betaling understreker dets engasjement i DNO og Elfenbenskysten. På tidspunktet for tilbakebetaling av kapitalen vil aksjonærene i RAK ha nesten 50 prosent eierandel.

RAK Petroleum smeller opp over 60 prosent i tidlig handel på Oslo Børs, mens DNO faller drøyt 3 prosent til 14,72 kroner.