<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk gigant – har fullført Russland-exit

Norske Equinor er verdens første oljeselskap som er helt ute av Russland. 

  Publisert 2. sep. 2022 kl. 09.55
  Oppdatert 2. sep. 2022 klokken 09.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 172 ord
  UT AV RUSSLAND: Equinor melder fredag at de er helt ute av Russland. Her adm. direktør Anders Opedal. Thomas Bjørnflaten

   

  Equinor kunngjorde fredag at det har fullført sin Russland-exit. De er verdens første olje- og gasselskap som har forlatt landet helt. 

  Allerede i februar kunngjorde den norske oljegiganten at den vil starte prosessen med å forlate Russland. Selskapet beskrev sin posisjon som «uholdbar» etter at krigen startet, ifølge Reuters

  Videre kunngjorde selskapet i mars at det ville slutte å handle russisk olje, og i mai kunngjorde selskapet en avtale om å forlate sine russiske joint ventures og overføre dem til statseide Rosneft.

  Opplever hardt press

  Etter dette var det kun én russisk eiendel å selge, nemlig oljefeltet Arctic Kharyaga, som drives av russiske Zarubezhneft, hvor TotalEnergies er partner.

  «Equinor kan nå bekrefte at den fulle avkjøringen fra Kharyaga også er fullført...Equinor har ingen gjenværende eiendeler eller prosjekter i Russland», sa Equinor fredag. 

  Olje- og gasselskaper som enda ikke har forlatt Russland er under hardt press. Franske TotalEnergies kunngjorde nylig at de har begynt å selge seg ut. Også Shell og BP har sagt at de planlegger å forlate landet, men de har enda ikke fullført dette, ifølge Reuters.