<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny analytiker dobler kursmålet og roper kjøp

DNB Markets oppgraderer til kjøp og dobler kursmålet på DNO. 

    Publisert 14. sep. 2022 kl. 09.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    DOBLES: DNOs adm. direktør Bjørn Dale. Foto: Iván Kverme

     

    Etter å ha byttet analytiker på DNO, oppgraderer DNB Markets aksjen til kjøp fra hold. Kursmålet heves til 16 kroner pr. aksje, fra tidligere 7,50 kroner, ifølge TDN Direkt.

    Det gir en oppside på 25 prosent i oljeselskapet.

    Selv om usikkerhet råder i Kurdistan-regionen, er det for tiden «business as usual» for DNOs drift, med betydelige fri kontantstrøm-genererende prospekter, mener DNB Markets, som hever kursmålet på bakgrunn av høyere oljeprisanslag.

    Teknisk analyse: Sterke salgssignaler i DNO-aksjen
    DNO-aksjen har utviklet en stigende trend siden mars 2020, og selv etter et fall på 28 prosent fra toppen i juni er aksjen opp over 360 prosent. Nå trues imidlertid den stigende trenden, og det er utviklet en fallende sekundærtrend som peker ned og ut av den stigende hovedtrenden. Mandag 12. september 2022 Teknisk analyse ved Stein Ove Haugen

    Det er imidlertid ikke helt problemfritt for DNO. Oljeselskapet risikerer nemlig å måtte betale 376 millioner kroner etter at datterselskapet i Jemen ikke har betalt for seg. Morselskapet kjemper med nebb og klør for å slippe unna.

    Teodor Sveen-Nilsen har gått DNOs kjøp av gassfelter fra sin egen styreleder i sømmene. I en analyse ramser han opp spørsmål han mener investorene i DNO må stille seg.

    – Dette kan tolkes som en negativ signaleffekt opp mot DNOs syn på sin egen aksjekurs, skriver han i en oppdatering angående de nylige oppkjøpene.