<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Zenith-bud i Benin

Zenith Energy har lagt inn et bud på Sèmè-feltet i Benin. Et oljefelt som har «betydelige olje- og gassreserver», ifølge konsernsjef Andrea Cattaneo.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 12.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 315 ord
PÅ PLASS: Produksjonsanlegget på Sèmè-feltet har allerede tre plattformer, hvor de siste ble installert i 2014-2015. Illustrasjonsfoto: Dreamstime

 

Zenith Energy har lagt inn et tilbud til myndighetene i Benin for tildeling av en første ni-års lisens for å operere blokk 1 som inneholder oljefeltet Sèmè, opplyser selskapet i en børsmelding torsdag.

LA INN BUD: Konsernsjef Andrea Cattaneo og Zenith Energy. Foto: Zenith Energy

– Vi er glade for å ha sendt inn dette tilbudet for det som er en ekstremt spennende mulighet i Benin, som representerer det største og mest potensielle oljefeltet i landet, sier konsernsjef i Zenith, Andrea Cattaneo. 

– Betydelige reserver

Ifølge Zenith er blokk 1 et påvist oljefelt, med betydelig uutnyttet potensial. De estimerte utvinnbare reservene er beregnet til 22-28 millioner fat olje og 428 milliarder kubikkfot naturgass. Det skal også ha blitt produsert 22 millioner fat olje, men ikke siden 1998. Da skal det ha blitt produsert med en hastighet på rundt 2.000 fat olje pr. dag. 

– Blokk-1 har betydelige uutnyttede og uavhengig vurderte olje- og gassreserver, en dokumentert historie med materiell oljeproduksjon og eksisterende feltinfrastruktur. Disse nøkkelegenskapene gjør det til et potensielt svært berikende tillegg til vår portefølje og tilfredsstiller til fulle nøkkelkriteriene som definerer vår vekststrategi, sier Cattaneo. 

Zenith Energy

  • Produksjons- og utviklinsselskap innenfor energi. 
  • Selskapet har onshore oljefelt i Azerbaijan, Italia og andre regioner. 
  • Selskapet er notert på London Stock Exchange Main Market og på Euronext Growth.

Oppdaget olje i 2009

Det skal være boret 23 brønner i blokk 1, hvor av den siste brønnen ble boret i 2009 av South Atlantic Petroleum. Da ble det oppdaget olje, men på grunn av den rådende oljeprisen på det tidspunktet, som var rundt 30 dollar fatet, ble det ikke gjort noe mer.  

Produksjonsanlegget på stedet består av tre plattformer, hvor de siste ble installert i 2014-2015. 

Dersom Zeniths tilbud blir akseptert vil oljeselskapet gå videre med å en due diligence, og starte forhandling er med myndighetene om et utkast til produksjonsdelingsavtale. Deretter er planen å bruke den allerede eksisterende infrastrukturen som ble installert i 2015, hvor den tidligere utvikling ble stoppet på grunn av det lave oljeprisen.