<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Putin og Saudi-prins bekrefter avtale

Bekymringer knyttet til en global resesjon samt en sterkere amerikanske dollar senker oljeprisen. Putin og Saudi-prins bin Salman bekrefter avtale.

Publisert 23. sep. 2022 kl. 07.39
Oppdatert 23. sep. 2022 klokken 08.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
AVTALE: Saudi Arabias kronprins Mohammed bin Salman og Russlands president Vladimir Putin. Foto: AFP

Brent-oljen faller i skrivende stund 0,1 prosent til 90,16 dollar pr. fat, mens WTI-oljen faller 0,3 prosent til 83,24 dollar. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 90,82 dollar da Oslo Børs stengte i går.

– Oljeprisene forblir volatile og markedsaktørene ser svekket oljeetterspørsel, som fortsatt er sårbar for tilbudsmangel. Tilbudsrisiko og stramme markedsforhold bør støtte oljeprisene over 80 dollar-nivået, men samtidig vil en global resesjon kunne tynge prisene, sier Edward Moya, senior markedsanalytiker hos OANDA, ifølge Reuters som TDN Direkt referer til.

– Denne oljeaksjen krysser av alle boksene, sier John Olaisen i ABG Sundal Collier. Se videoen for å se hvilken aksje det er snakk om.

JP Morgan senker kursmålet, men tror fremdeles på dobling i Kahoot. Vår Energi kom med resultatvarsel tidligere i uken og aksjen falt nesten 6 prosent mandag. I går hentet den seg noe inn igjen, men analytikerne har senket kursmålet i tur og orden. Sist ut er John Olaisen i ABG som senker fra 55 til 50 kroner, etter stigende riggrater og økt lønnskost.

Vladimir Putin og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman bekreftet sin forpliktelse til OPEC+-avtalen i en telefonsamtale, sa Kreml.

De to diskuterte også hvordan de to landene kan samarbeide for å sikre stabilitet i det globale oljemarkedet. I juli sa begge nasjonene at de var bestemte på å sikre stabilitet og å balansere tilbud og etterspørsel.

Nigerias oljeminister Timipre Sylva sa torsdag at OPEC kan bli tvunget til å foreta flere produksjonskutt hvis prisene faller under dagens nivå, ifølge Bloomberg.