<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljestreik avsluttet etter enighet om sikkerhetstiltak

Oljearbeidere i Argentina begynte å streike for bedre sikkerhetstiltak etter at en eksplosjon ved et raffineri førte til at tre døde på torsdag.

    Publisert 24. sep. 2022 kl. 11.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 130 ord
    VIL HA FÆRRE ULYKKER: Oljearbeidere i Argentina ønsker en tryggere arbeidsdag etter at 15 har dødd på jobb de seneste fem årene. Foto: BLOOMBERG

    I Argentina avsluttet fagforeninger som representerer tusenvis av oljearbeidere fredag streiken som hadde pågått siden torsdag, etter at de ble enige med bedriftslederne om bedre sikkerhetstiltak og opplæring for ansatte.

    Streiken ble startet torsdag etter at en brann i en lagertank forårsaket en eksplosjon ved raffineriet New American Oil (NAO) i byen Plaza Huincul, vest i Argentina, skriver Reuters. 

    Eksplosjonen førte til at tre døde og en ble skadet.

    Nå har fagforeningene inngått en avtale med representanter for oljeselskapene og lokale myndigheter signert en avtale om forbedre treningsprogrammer og aktivt personell i spørsmål som angår sikkerhet på jobben. Avtalen krever at oljeselskapene bruker penger på å sikre at regelverket overholdes, hevder fagforeningene. 

    I løpet av de seneste fem årene har 15 oljearbeidere dødd på jobb på grunn av arbeidsrelaterte ulykker i Argentina, skriver Reuters.