<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dårlig nytt for Biden: Drivstoffprisene i USA stiger igjen

Etter 100 dager med dalende drivstoffpriser i USA, peker pilene oppover igjen - og verre kan det bli.

Publisert 6. okt. 2022 kl. 16.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
DYRERE DRIVSTOFF: California har blant USAs høyeste drivstoffpriser. BIlde fra mandag 3. oktober, da prisene lå godt over 6 dollar pr. gallon. Foto: David Paul Morris/Bloomberg

De siste to ukene har drivstoffprisene i USA gått opp, skriver Wall Street Journal. En gallon koster nå i snitt 3,831 dollar, tilsvarende omtrent 10,60 kroner literen.

Økende etterspørsel etter drivstoff og færre forsyninger er blant årsakene til den stigende prisen. I tillegg ble det nylig kjent at oljekartellet Opec+, som består av de fleste ikke-vestlige oljeproduserende landene, er enige om å kutte i produksjonen for å hindre ytterligere prisfall.

Kuttet, som er på to millioner fat pr. dag, er det største siden 2020. I tillegg venter et stopp i importen av russisk olje denne vinteren.

Ifølge Reuters presset USAs president Joe Biden på for at Opec-landene heller burde produsere mer olje. En av grunnene: Biden vil ikke se høyere drivstoffpriser i landet nå som mellomvalget er en liten måned unna.

Oljeanalytiker Richard Joswick hos S&P Global Platts forventer likevel ikke at drivstoffprisene vil nå de samme høydene som i juni, da prisen passerte rekordhøye 5 dollar pr. gallon. De høye prisene førte den gang til sinne og demonstrasjoner flere steder i landet.

Ifølge Joswick dabber som regel etterspørselen av i løpet av vintersesongen. Likevel er prisene uvanlig høye nå, poengterer han.

Goldman Sachs har også økt sitt anslag for Brent-oljen i fjerde kvartal med 10 dollar, til 110 dollar pr. fat.