<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppjusterer kursmål på oljegigant

Men hold-anbefalingen gjentas, melder Pareto.

  Publisert 11. okt. 2022 kl. 10.00
  Oppdatert 11. okt. 2022 klokken 10.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 153 ord
  OPPJUSTERES: Adm. direktør Anders Opedal i Equinor. Thomas Bjørnflaten

   

  Pareto Securities oppjusterer sitt kursmål på Equinor til 330 kroner fra tidligere 270 kroner, mens hold-anbefalingen på aksjen gjentas.

  Det fremgår av en oppdatering tirsdag.

  "Equinor handles på nivåer som ikke er sett før med en P/E for 2023 på mindre enn 5 ganger forward naturgass- og oljepriser. Dette er fristende, men risikoen er også høy", heter det i oppdateringen.

  Meglerhuset noterer videre at nåværende gasspriser ikke er bærekraftige med en europeisk industri som stenger ned raskt, EU som snakker om pristak på gassimport, og norske myndigheter som har vist sin vilje til å gå etter til og med fornybarinvesteringer og superprofitt blant energiprodusenter samt at man har for første gang på flere tiår sett sabotasje på europeisk energiinfrastruktur.

  I tillegg påpeker meglerhuset at Equinor prises til en premie mot sammenlignbare selskapet med selskapets nåværende gassdrevne toppinntjening.

  "Vi finner sektorprisingen attraktiv, men vi frykter at dette er så bra som det kan bli for Equinor", skriver meglerhuset.

  TDN Direkt