<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– EU vil ha russisk pristak på 60 dollar pr. fat

Mange har påpekt at 65-75 dollar er for høyt, og nå skal Europakommisjonen ha bedt EU-landene sette pristaket på russisk olje på 60 dollar pr. fat.

    Publisert 1. des. 2022 kl. 13.02
    Oppdatert 1. des. 2022 klokken 13.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    RUSSISK PRISTAK: Europakommisjonen, ledet av president Ursula von der Leyen, skal ha foreslått 60 dollar pr. fat som pristak på russisk olje. Foto: NTB

    Europakommisjonen ber EU-landene sette et pristak på russisk olje på 60 dollar pr. fat, melder Wall Street Journal torsdag og viser til personer kjent med saken.

    Alle 27 medlemsland må godkjenne nivået på pristaket, og forhandlingene kan fortsette eller gå videre til et annet nivå senere torsdag. Men medlemmene har stort sett samlet seg rundt 60 dollar pr. fat i en slik grad at kommisjonen tror den kan få en avtale på dette nivået, sa personene, ifølge avisen.

    Tidligere har kommisjonen foreslått et nivå på 65-70 dollar pr. fat.

    – Usikkerheten er uheldig

    Senior oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets karakteriserte i et intervju med Finansavisen tidligere denne uken usikkerheten rundt pristaket som «uheldig.»

    Mange har påpekt at det tidligere foreslåtte taket på 65-75 dollar pr. fat er for høyt.

    – Jo høyere taket er, jo mindre effekt vil man ha på russisk eksport og produksjon, sa Martinsen.

    I forrige uke meldte Bloomberg at den russiske ledelsen i Kreml jobber med et forbud mot å selge russisk olje til land og selskaper som deltar i en eventuell avtale om pristak.

    (TDN Direkt/FA)