<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus halverer kursmål – ser fortsatt 100 prosent oppside

Svensk meglerhus kutter kursmål, men anbefaler likevel kjøp.

  Publisert 14. nov. 2019 kl. 10.49
  Oppdatert 2. des. 2019 klokken 09.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  STOR OPPSIDE: Northern Drilling-aksjen får en kald dusj av Carnegie. Likevel ser det svenske meglerhuset 100 prosent oppside i aksjen. Foto: FOTO: NORTHERN DRILLING

  Svenske Carnegie nedjusterer kursmålet til Northern Drilling med 50 kroner, og setter kursmålet ned til 40 kroner fra tidligere 90 kroner. Dette er tilnærmet en halvering av kursmålet.

  Meglerhuset ser imidlertid 100 prosent oppside på aksjen, og velger dermed å beholde kjøpsanbefalingen.

  Usikkerhet rundt nye kontrakter

  Nedjusteringen kommer som følge av lavere eiendelsverdier, mer restriktive gjeldsmarkeder og usikkerhet rundt finansieringen av selskapets to gjenværende nybygg på verft.

  «Begrenset støtte fra inntjening eller verdijustert egenkapital gjør det vanskelig å sette en bunn for aksjekursen», skriver Carnegie i en oppdatering torsdag.

  Nedjusterer forventnigene

  Meglerhuset har også nedjustert sine EBITDA-estimater for 2021 til 99 millioner dollar, mot tidligere 126 millioner dollar. Nedjusteringen skyldes senere oppstart av antatte kontrakter for selskapets to borreskip. 

  Northern Drilling er et nordisk boreentreprenørselskap som ble startet i 2017 og har hovedkontor i Bermuda. John Fredriksen kontrollerer om lag 38 prosent av aksjene i riggselskapet.

  Ned 60 prosent

  Aksjekursen er opp 0,75 prosent til 20,20 kroner torsdag formiddag. 

  Så langt i år er aksjen ned 60 prosent.