<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stort underskudd for Borr Drilling

Borr Drilling omsatte for mer, men resultatet ble rødere for Tor Olav Trøims riggselskap. Aksjen faller etter fremleggelsen.

  Publisert 26. nov. 2019 kl. 13.39
  Oppdatert 26. nov. 2019 klokken 14.20
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 348 ord
  I MINUS: Tor Olav Trøim og Borr Drilling. Foto: Leikny Havik Skjærseth

  Borr Drilling fikk et nettoresultat på minus 79,2 millioner dollar i tredje kvartal 2019, mot minus 39 millioner dollar for samme periode i fjor.

  Resultat pr. aksje ble minus 0,72 dollar mot minus 0,37 dollar i fjor. 

  De røde resultatene kommer tross at driftsinntektene steg fra 49,7 millioner dollar i tredje kvartal 2018 til 102,7 millioner dollar ved samme korsvei i år. Driftskostnadene økte fra 91,2 millioner dollar til 128,7 millioner dollar. 

  Forventet

  – Resultatene for tredje kvartal var i tråd med forventningene våre og fortsatte å bli påvirket av betydelig aktivering av riggkapsler, sier styreleder Paal Kibsgaard i rapporten.

  Driftsresultat ble minus 26 millioner dollar mot 41,5 millioner dollar i fjor.

  Justert EBIDTA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) ble derimot positiv, som analytikerne ventet. EBIDTA for perioden endte på 13,8 millioner dollar.

  Ny vending på børsen

  I timene før kvartalstallene ble sluppet, steg Borr Drilling-aksjen rundt ti prosent på Oslo Børs. Etter at kvartstallene ble kjent stuper aksjen, og er nå ned 2,82 prosent til 58,50 kroner.

  Styreleder Kibsgaard opplyser i kvartalsrapporten at han er optimistisk med tanke på fremtiden.

  Borr Drilling har mål om å generere 500 millioner dollar pr. år i inntekter før skatt, basert på dagens riggrater på omtrent 100.000 dollar dagen. Driftskostnadene er på 50.000 dollar daglig. 

  Selskapet har 16 rigger i drift, samt at tre til straks er klare til å brukes i arbeid.

  – Med ytterligere 12 moderne rigger igjen som skal på kontrakter, deriblant gjenstår levering av syv, er vi i en sterk markedsposisjon både med tanke på kapasitet og aldersprofilen på vår flåte, sier Kibsgaard.

  I dialog med verft og banker

  Borr Drilling melder i kvartalsrapporten at de er i dialog med verft om å utsette leveringstidspunkt for noen av riggene. Selskapet opplyser også at de er i dialog med banker og har søkt om å endre krav til bokførte verdier og likviditet. 

  – Vi er optimistiske til at avtaler vil falle på plass i nær fremtid. Dette vil videre styrke selskapets likviditet, og gi tydelig finansiell fleksibilitet videre aktivering av rigger, skriver Borr Drilling.

  Se hele rapporten her.