<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Drar inn 166 mill. i colombiansk farvann

Maersk Drilling-boreskipet «Maersk Valiant» får 65 dager av Noble Energy på colombiansk sokkel.

Publisert 10. jan. 2020 kl. 11.48
Oppdatert 10. jan. 2020 klokken 11.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
SIKRET ARBEID TIL HØSTEN: Boreskipet «Maersk Valiant» kan bore ned til dybder på 12.000 meter. Nå er det tildelt en kontrakt av Noble Energy for arbeid offshore Colombia i tredje kvartal. Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling er tildelt en kontrakt av Noble Energy for det 2013-bygde ultradypvannsboreskipet «Maersk Valiant», opplyser selskapet.

Kontrakten gjelder boring av én brønn offshore Colombia og har en estimert varighet på 65 dager.

Kontraktsverdien oppgis til 18,2 millioner dollar, som tilsvarer 166,3 millioner kroner. Dette inkluderer mobilisering og demobilisering.

«Vi er veldig glade for å kunne returnere til Colombia for denne kontrakten, som gir flyterflåten vår ytterligere visibilitet», heter det i en kommentar fra driftsdirektør i Maersk Drilling, Morten Kelstrup.

Først Repsol-oppdrag

Oppstart av Noble Energy-kontrakten ventes å skje i tredje kvartal i år, i direkte fortsettelse fra boreskipets foregående kontrakt.

I juni 2019 meldte Maersk Drilling at «Maersk Valiant» var tildelt kontrakter av Repsol Exploración Mexico for to brønner i Mexicogulfen.

Disse har oppstart i mars i år og en ventet varighet på 138 dager.

På sine nettsider oppgir Maersk Drilling forøvrig at «Maersk Valiant» nå befinner seg i Mexicogulfen, tilgjengelig for oppdrag. Tidligere har det utført arbeid for ConocoPhillips og Marathon Oil i Mexicogulfen.