<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får redusert gjelden med 41 milliarder

Gjennomfører restruktureringen som en chapter 11-prosess. Om noen dager strykes selskapet fra New York-børsen.

  Publisert 21. jan. 2020 kl. 16.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 187 ord
  REDNINGSPLANEN KLAR: McDermott har kunngjort en restrukturering som har støtte fra et flertall av kreditorene. Her ansatte ved et McDermott-anlegg i Mexico. Foto: Bloomberg

  McDermott International har kunngjort en omfattende restrukturering som har støtte fra mer enn to tredjedeler av oljeserviceselskapets kreditorer.

  Restruktureringen vil gjøre om nær all selskapets gjeld til egenkapital. Totalt reduseres McDermotts gjeld med mer enn 4,6 milliarder dollar. Det tilsvarer over 41 milliarder kroner.

  Etter transaksjonen vil selskapets gjeld være 500 millioner dollar.

  Chapter 11

  Restruktureringen gjennomføres som en såkalt chapter 11-prosess.

  Selskapets prosjekter for kunder og all selskapets drift vil således kunne fortsette som normalt, og alle selskapets leverandører vil fortsette å få betalt fullt ut, opplyses det.

  Ifølge McDermott vil selskapet med restruktureringen styrke balansen, normalisere gjelden og posisjonere seg for langsiktig vekst.

  Strykes i New York

  Som en del av restruktureringen har McDermott også inngått en avtale om å selge Lummus Technology til The Chatterjee Group og Rhône Group for drøyt 2,72 milliarder dollar.

  Lummus kan imidlertid ble solgt til høyere eller bedre bud i en auksjonsprosess som vil finne sted på et senere tidspunkt.

  Med iverksettelsen av en chapter 11-prosess regner McDermott med å bli strøket fra notering på New York-børsen i løpet av de neste ti dagene.