<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere minister foreslås til Solstad-styret

Det er foreslått en rekke nye personer til styret i Solstad Offshore. Tidligere kulturminister Thorhild Widvey er en av dem.

    Publisert 16. okt. 2020 kl. 12.37
    Oppdatert 16. okt. 2020 klokken 20.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    FORNYER SEG: Solstad Offshore jobber med en omfattende restrukturering, både av balansen og flåten. Dermed er det foreslått flere nye styremedlemmer. Ankerhåndteringsfartøyet «Normand Prosper» (bilde) vil også være en del av «nye» Solstad. Foto: SOLSTAD OFFSHORE

    Valgkomiteen i offshore servicerederiet Solstad Offshore i Skudeneshavn har foreslått en rekke nye personer til selskapets styre.

    I tillegg til at Harald Espedal og Frank Reite blir gjenvalgt, er Ingrid Kylstad, Peder Sortland, Ellen Solstad og Thorhild Widvey foreslått som nye styremedlemmer.

    Merete Haugli og Toril Eidesvik trer dermed ut av styret. Eidesvik erstatter BW LPG-sjef Anders Onarheim i valgkomiteen, som ellers består av Rune Lande og Owe Høines.

    Det er en spennende miks med mennesker valgkomiteen er kommet frem til.

    Widvey har vært både olje- og energiminister og kulturminister, og er nå styreleder i Statkraft, mens Kylstad er COO i Katapult Ocean og har tidligere jobbet i Rederiforbundet.

    FORESLÅTT TIL SOLSTAD-STYRET: Thorhild Widvey. Foto: Eivind Yggeseth

    Også Solstad har flere styreverv i tillegg til lang erfaring fra offshorenæringen. Sortland har på sin side 18 års erfaring fra Equinor og jobber nå som konsernsjef i North Sea Infrastructure AS.

    Forslagene skal stemmes over på en ekstraordinær generalforsamling 20. oktober. Da skal også rederiets omfattende restruktureringspakke godkjennes av aksjonærene.