<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sender ni år gammelt boreskip på skraphaugen

Publisert 25. jan. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
SKAL HUGGES OPP: Vantage Drillings 2012-bygde boreskip «Titanium Explorer». Foto: Vantage Drilling

Vantage Drilling rapporteres å ha solgt ultradypvannsboreskipet «Titanium Explorer», som ble ferdigstilt ved DSME-verftet i Sør-Korea i 2012, til opphugging.

Boreskipet har ligget flere år i opplag og selskapet har derfor ansett skraphaugen som et bedre alternativ enn å ta det gjennom sin obligatoriske 5-års klassing, som var planlagt i første kvartal i år og trolig ville blitt en svært kostbar affære. 

Vantage betalte rundt 630 millioner dollar - 5,3 milliarder kroner - for boreskipet gjennom en resalgsavtale i mars 2012. Da de opprinnelig kjøperne bestilte det i 2007 var prisen nærmere 800 millioner dollar.

I desember 2012 startet boreskipet på en åtteårig kontrakt med Petrobras. Kontrakten, som hadde en verdi på 1,6 milliarder dollar, ble imidlertid terminert drøyt to år senere. I 2019 fikk Vantage Drilling utbetalt rundt 700 millioner dollar av Petrobras som kompensasjon.

Etter salget av «Titanium Explorer», består Vantage-flåten av to boreskip og fem jack up-rigger.