<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler massiv nedskrivning

Publisert 11. feb. 2021
Oppdatert 11. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
MOT SKRAPHAUGEN: SFL Corporation vurderer å skrape den 2008-bygde boreriggen «West Taurus» (t.v.) og tar derfor en massiv nedskrivning. Her ligger den i opplag sammen med «West Leo», som eies av Seadrill. Foto: Richard Normann-Hansen

SFL Corporation har leid ut tre rigger til Seadrill, hvorav to - «West Hercules» og «West Linus» - er på kontrakter med henholdsvis Equinor og ConocoPhillips, sistnevnte til 2028.

I forbindelse med Seadrills inntreden i Chapter 11 er det inngått avtaler for å sikre uforstyrret drift av riggene som innebærer at Seadrill kan bruke midler fra kontraktene til drifts- og vedlikeholdskostnader. I bytte får SFL rundt 75 prosent av leien i samme periode.

De avtalte beløpene er nok til å betjene gjelden knyttet til riggene fullt ut. Avtalene må imidlertid godkjennes av retten, og i tilfellet «West Hercules» også bankene.

Den siste riggen, «West Taurus», ventes å bli tilbakelevert til SFL, som nylig kjøpte bankgjelden. Riggen har ligget i opplag i mer enn fem år og er gjeldfri.

Nå vurderer SFL alternativer for den, deriblant opphugging, og regner med å gjøre en negativ justering av den bokførte verdien på 187 millioner dollar i fjerde kvartal. Det inkluderer en gevinst på innløsningen av bankgjelden.

SFL fortsetter dialogen med Seadrill og bankene for å finne en langsiktig løsning for «West Linus» og «West Hercules».