<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill fikk kjempekontrakt

Brasil-oppdrag sikrer Seadrill over tre milliarder kroner. Og det er før opsjoner.

Publisert 27. apr. 2021 kl. 07.10
Oppdatert 27. apr. 2021 klokken 09.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
BRASIL-JOBB: For Seadrills boreskip West Saturn. Foto: Seadrill

 

Seadrill har landet en 4-årskontrakt med Equinor Brasil for boreskipet West Saturn, går det frem av en børsmelding.

Kontrakten gjelder arbeid på Bacalhau-feltet, og følger også med fire 1-årige opsjoner. 

Kontraktssummen for den faste delen av kontrakten estimeres til 380 millioner dollar (inklusive mobilisering, oppgraderinger og integrerte tjenester), med en «meningsfull» prestasjonsbonus.

Den totale kontraktssummen avhenger av en endelig investeringsbeslutning for Bacalhau-partnerskapet. Arbeidene ventes å starte opp i første kvartal 2022.

Oppgraderinger

West Saturn har ifølge meldingen Seadrills skreddersydde MPD-system (managed pressure drilling) allerede installert, og vil bli ytterligere oppgradert i samarbeid med Equinor og partnerne innen. 

Sikkerhetsmessig vil «red zone management» av mannskapene forbedres og automatiseres gjennom bruken av AI-teknologien Vision IQ. Videre vil introduksjonen av blant annet et kombinert hydrogen- og metanolinjeksjonssystem kutte drivstofforbruket med 10-15 prosent. CO2-utslippene ventes kuttet med 10-15 prosent og NOx-utslippene med 30-80 prosent.